Frilandsgrise fra Varmedal

 

Hvert efterår sælger vi kød fra frilandsgrise.
Når grisene kommer til Varmedal først på sommeren vejer de omkring 30 kg. De bliver sat ind på en stor græsfold.
Da grise ikke kan svede gennem huden er det meget vigtigt at de har mulighed for at blive afkølet. I folden er der et stort mudderbad til formålet. Indtørret mudder giver samtidig beskyttelse mod solskoldning.

Grisene er ”ude” hele tiden og sover for det meste i fælleshytten, men når det er meget varmt graver de sig ned under store skyggende planter.
I hele vækstperioden har dyrene fri adgang til foder og vand. Vi bruger ikke nogen form for forebyggende medicin og har ikke haft nogle syge dyr.

Grisene er utrolig nysgerrige og legesyge og vi har meget fornøjelse af dem.
Når de har nået en tilpas størrelse bliver de hentet af et lokalt slagteri. Her bliver grisene slagtet, dyrlægekontrolleret og parteret.

En halv gris vejer omkring 45 kg. Kødet fra vores frilandsgrise er meget lækkert. Det er mere fast pga. al den motion og fedtlaget er ligesom i butikkerne..